Belföld

Márciustól tesztelik az új TAJ-kártyákat

Márciustól három megyében kezdi meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az elektronikus TAJ-kártyák (Társadalombiztosítási Azonosító Jel) tesztelését.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében kezdik majd a tesztet, amely arra szolgál, hogy Magyarország felkészüljön a biztosítást igazoló kártyák gyártására és olvasására, hiszen 2008-tól kizárólag elektronikus úton kell majd igazolni a jogviszonyt valamennyi tagállamban – mondta Király Gyula, az OEP informatikai főigazgató-helyettese az MTI-nek.

A kártyaleolvasókat háziorvosi rendelőkben, járóbeteg intézményekben és kórházakban helyezik majd el. A teszt során olyan különböző funkciókat próbálnak alkalmazni, mint például a TAJ-szám és jogviszony ellenőrzése, vagy az elektronikus receptfelírás – hangsúlyozta a szakember,

A tervek szerint az elektronikus TAJ-kártya a későbbiekben megfelel majd a most még a külföldi utazásokhoz szükséges európai egészségbiztosítási kártyának is, amely tavaly novemberben váltotta fel az E111-es nyomtatványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik