Belföld

Deutsch: az MSZP a munkanélküliség pártja

Gyurcsány Ferenc az elbocsátások miniszterelnöke, az MSZP pedig a munkanélküliség pártja - jelentette ki Deutsch-Für Tamás, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP mai tanácskozása, programjának meghirdetése, miniszterelnök-jelöltjének megnevezése világossá tette, hogy az MSZP továbbra is a munkanélküliség pártja kíván maradni, az MSZP miniszterelnök-jelöltje az elbocsátások miniszterelnöke” – mondta Deutsch-Für Tamás. A frakcióvezető-helyettes Medgyessy Péter volt kormányfő és Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök munkahelyteremtésre vonatkozó ígéreteit idézte fel beszédeik részleteinek levetítésével, így értékelve a kormány négy éves teljesítményét.

Véleménye szerint az MSZP szombati tanácskozásán arra kérte a választópolgárok támogatását, hogy tovább folytatódjon a munkanélküliség növekedése, és újabb 150-200 ezer fővel emelkedjen az állástalanok száma. Magyarország gyengébb lett az elmúlt négy évben, a munkanélküliek száma mára meghaladja a 400 ezres lélektani határt, 58 százalékkal nőtt a pályakezdő állástalan fiatalok száma, ezekre a folyamatokra tehát nem lehet igent mondani – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Rámutatott: a volt és a jelenlegi kormányfő ígéreteivel szemben nőtt a pályakezdők munkanélkülisége is, a 15-19 éves korcsoportban 37,5 százalék, 20-24 éves korosztályban 18,6 százalék, míg a 25-29 évesek között 8,3 százalék a munkanélküliség aránya. Hozzátette: a 25 év alattiak esetében 20,7 százalékos a munkanélküliségi ráta, ami meghaladja az uniós 18,4 százalékos átlagot is. Ugyanakkor megjegyezte: a munkanélküliség radikális növekedése mellett, az elmúlt másfél évben másfélszeresére emelkedett az állami vezetők száma, ami évente több mint hat milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik