Belföld

Szekeres pert nyert a Magyar Nemzet ellen

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese pert nyert a Magyar Nemzet című napilap ellen. A bíróság arra kötelezte a Pilhál György írását közreadó napilapot, hogy helyreigazítást közöljön.

Pilhál a bíróság szerint a Magyar Nemzet 2005. október 20-án megjelent „Egy sarokszakértő” című cikkében azt a hamis látszatot keltette, hogy Szekeres Imre politikai pályafutásának kezdetén szoros kapcsolatban állt volna Pap Jánossal, az MSZMP volt Veszprém megyei első titkárával, és azonosult volna annak 1956-os forradalmat követő, súlyosan negatív megítélésű cselekedeteivel.

A valóságnak az felel meg, hogy Szekeres Imre nem volt Pap János munkatársa, és nem volt az MSZMP apparátusának tagja. Szekeres Imre 1986-ban lett a Veszprém Városi Tanács elnökhelyettese.

A Fővárosi Bíróság 2003. február 27-i jogerős ítéletében már egyszer helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet Bayer Zsolt hasonló tartalmú cikke miatt, és eltiltotta a további jogsértéstől. Elégtétel adásaként a lapot kötelezte, hogy az eredeti cikkel azonos helyen tegye közé az ítéletet. Akkor négyszázezer forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a bíróság a Magyar Nemzetet, amit Szekeres Imre a Jászberényi Kórház gyermekosztályának adományozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik