Belföld

Négy listás helyet kap a Vállalkozók Pártja

Választási megállapodást írt alá Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Császár Antal, a Vállalkozók Pártjának vezetője pénteken Budapesten.

Politikai provokáció az eljárás

Orbán Viktor politikai provokációnak tartja a vele szemben elindított vagyonnyilatkozati eljárást. A Fidesz elnöke a megállapodás aláírása után pénteken, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem is akar ennek különösebb jelentőséget tulajdonítani.

A Vállalkozók pártja négy listás – országos, területi – helyet kap, Hevesben és Szabolcsban pedig két egyéni jelöltjük indulhat a Fidesszel közösen – mondta el újságíróknak Császár Antal. Orbán Viktor hozzátette: egy listás helyet biztosítanak egy roma vállalkozónak.

Orbán Viktor a megállapodás aláírása előtt elmondott beszédében arról szólt: az államnak szolidárisnak kell lennie a vállalkozókkal, vagyis csökkenteni kell a tb-járulékot, meg kell védeni a magyar termékeket és szolgáltatásokat, a közbeszerzéseknél pedig előnyben kell részesíteni a magyar vállalkozókat. Ha ez megtörténik, akkor elvárható tőlük, hogy munkahelyeket teremtsenek, és alkalmazottaiknak több bért fizessenek – tette hozzá.

A Vállalkozók Pártjának elnöke elmondta: programjukban szerepel az egykulcsos adó, a járulékcsökkentés és a jövedéki törvény megreformálása. Ez utóbbi pontra a Fidesz elnöke a tájékoztatón nem reagált, ugyanakkor a párt – korábbi nyilatkozatai alapján – az egykulcsos adót nem támogatja.

Császár Antal szerint patrióta gazdaságpolitikára van szükség Magyarországon, el kell érni, hogy a közbeszerzések és a támogatások felét magyar cégek nyerjék el. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban hozzátette: a közbeszerzéseknél csak az első lépés lehet a fele-fele arány elérése, hiszen az a cél, hogy az európai átlaghoz hasonlóan a hazai vállalkozók 70 százalékban nyerjenek ilyen pályázatokon.

A Vállalkozók Pártjával kötött megállapodás már a második, a Fidesz a közelmúltban a Kereszténydemokrata Néppárttal is megegyezett az országgyűlési választásokat illetően.


Képünkön Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke és Császár Antal, a Vállalkozók Pártja elnöke kicseréli az okmányokat a Hotel Gellért Gobelintermében, miután aláírták a két párt választási együttműködési dokumentumát pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik