Belföld

A figyelemfelkeltés volt a túszejtő célja

Saját helyzetére akarta felhívni a figyelmet az a fiatalember, aki csütörtökön fegyverrel tartott sakkban tíz embert a fővárosban, egy XIV. kerületi családsegítő szolgálatánál - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fiatalember kihallgatása csütörtökön késő estig tartott. Elmondása szerint már korábban is járt a családsegítő szolgálatnál, ahol segélyt kért és megpróbáltak neki munkát is szerezni – mondta Schőn Péter. A munka ügyében visszavárták erre a hétre, a férfi csütörtökön meg is jelent, de munkát nem tudtak neki kínálni. Ekkor ő úgy gondolta, így hívja fel magára és helyzetére a figyelmet – közölte a szóvivő. Tájékoztatása szerint egyelőre vizsgálják, hogy honnan volt a fiatalembernek fegyvere. A 19 éves férfi jelenleg őrizetben van, a rendőrség indítványt tett előzetes letartóztatására, fegyverrel elkövetett emberrablással gyanúsítják, amiért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a törvény szerint.

A budapesti férfi csütörtökön 12 óra körül ment be a Füredi parki családsegítő szolgálathoz, ahol gázpisztollyal 10 alkalmazottat, illetve ügyfelet egy helyiségbe terelt. A rendőrséget egy ügyfél értesítette, akit az egyik foglyul ejtett alkalmazott figyelmeztetett, hogy ne menjen be az épületbe. A BRFK helyszínre érkező akciócsoportja tárgyalni kezdett a fiatalemberrel, ennek a hatására a férfi öt fogvatartottat elengedett, a többieket az akciócsoport szabadította ki; lövés nem dördült, senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik