Belföld

Hibás Gyurcsány vagyonnyilatkozata?

Nyilatkozattételre kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a vele szembeni vagyonnyilatkozati kezdeményezéssel kapcsolatban Géczi József Alajos, a mentelmi bizottság elnöke csütörtökön.

A kezdeményezést megküldtem az érintettnek azzal, hogy a kézhezvételtől számított öt napon belül nyilatkozzon a kezdeményezéssel kapcsolatban – áll a testület elnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

A miniszterelnökkel szemben Varga Domokos György, a gondola.hu internetes portál főmunkatársa kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. Az újságíró a miniszterelnök tavaly március 24-én benyújtott vagyonnyilatkozatában foglaltak valóságtartalmának ellenőrzését kéri, szerinte ugyanis Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában “nem került feltüntetésre a Budapest, II. Szemlőhegy u. 42. szám alatti ingatlanra vonatkozóan fennálló, lízingszerződésből fakadó jogosultság”.

Géczi József Alajos szerdán az MTI-nek elmondta: a kormányfőnek a kézhezvételtől számított öt napon belül kell nyilatkoznia arról, hogy megalapozottnak tartja-e az ellene benyújtott beadványt, illetve akar-e javítani vagyonnyilatkozatán.

A kormányszóvivői iroda korábban azt közölte az eljárás menetéről: ha a kormányfő a mentelmi bizottság elnökének felkérésére kijavítja a vitatott részt, vagy ha a kezdeményezés nyilvánvalóan alaptalan, illetve ha a kifogásolt részt nem jelölte meg egyértelműen a megszabott határidőig a kezdeményező, nem indul eljárás. Mentelmi bizottsági eljárás indul azonban akkor, ha a miniszterelnök vitatja a kezdeményezésben foglaltakat, vagy nem tesz eleget a bizottsági elnök felkérésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik