Belföld

Lezárult a BKV-vizsgálat plakátügyben

A BKV reklámügyekért is felelős főosztályvezetője a plakátügyben a Peron Reklám Kft.-vel kötött szerződés szerint látta el a hatáskörébe tartozó feladatát, de nem járt el kellő körültekintéssel a hatások mérlegelése során.

Az ügyben elrendelt vizsgálat lezárását követően a közlekedési vállalat pénteken az MTI-vel közölte: a főpolgármester nem adott utasítást sem a cég vezérigazgatójának, sem alkalmazottjának a plakátok eltávolítására.

A BKV vezérigazgatója Demszky Gábor utasítására még kedden rendelt el vizsgálatot a Budapest Riport Kft. plakátreklámjainak eltávolítása ügyében. A főpolgármestert kritizáló plakátoknak a BKV hirdetőfelületeiről történő eltávolításáról a múlt hét végén intézkedett a közlekedési vállalat üzleti érdek védelmére hivatkozva.

Az érintett plakátokkal kapcsolatban a BKV Rt. reklámügyekért is felelős főosztályvezetője a Peron Reklám Kft.-vel kötött szerződés adta lehetőségek szerint látta el a hatáskörébe tartozó feladatát. Ennek során a főosztályvezető telefonon közölt kéréssel próbálta meg – a szerződés alapján – a BKV Rt. üzleti érdekét érvényesíteni. Ez a döntés a főosztályvezető hatásköréből adódó jogosultsága – olvasható a vállalat sajtóirodájának közleményében.

Az üzleti érdek – mutat rá a közlemény – ebben az esetben a BKV-hoz beérkező panaszok és a nyilvánosság részéről a társasággal azonosítható reklámmal kapcsolatos negatív megnyilvánulások csökkentésében rejlik.

Mivel a szerződés alapján a BKV Rt.-nek a Peron Reklám Kft. és annak alvállalkozói felett sem irányítói, sem döntési, sem ellenőrzési jogosultsága nincs, a vizsgálat az ott hozott intézkedésekre nem terjedt ki – derül ki a közleményből.

A vizsgálat kiterjedt arra is, hogy a főosztályvezető elkövetett-e etikai vétséget. A BKV Rt. etikai szabályzata szerint ez nem volt megállapítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik