Belföld

Gyurcsány: nem megvásárolható az ország

Előbbre való az, ami összeköti a szociáldemokratákat, a konzervatívokat és a liberálisokat, mint az, ami elválasztja őket egymástól – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint téved az ellenzék, ha azt hiszi, hogy az ország megvásárolható.

Egy pillanatra sem lehet elfelejteni, hogy a riválisok is tisztességes emberek, hiszen Magyarország gyermekei a szociáldemokraták, a konzervatívok és a liberálisok is – jelentette ki a kormányfő a Párbeszéd Budapesten nevű fórumon a XIII. kerületi Láng Sportcsarnokban. Hozzátette: az MSZP vezetői nem értenek egyet a radikális politikával, szerintük bátor, határozott és mértéktartó politikára van szükség.

A kormányfő szerint az nem megy, hogy csak azért, hogy a vállalkozók rám szavazzanak, mondok egy olyat, amellyel sok millió embernek a szociális biztonságát kockáztatom. Hozzáfűzte: téved az ellenék, ha azt hiszi, hogy az ország megvásárolható.

A szocialista politikus elmondta: ez lesz az első olyan választás, amelyen olyan pártok indulnak, amelyek mögött már van egy kormányzati időszak. “Van két megfogható teljesítmény, van két megfogható magatartás, van összehasonlítható négy éve mindenkinek. El lehet dönteni: azt a Magyarországot kívánjuk-e, amely 1998 és 2002 között mutatta meg magát, hogy milyen lenne, ha kiteljesedne, vagy azt a Magyarországot kívánjuk, amely 2002 és 2006 között mutatta meg magát” – közölte, hozzátéve, hogy a kettő között érdemi különbségek vannak.

Gyurcsány Ferenc elmondta: évente 2200 milliárd forintot költünk nyugdíjakra. Ebből rendszerből nem lehet kivenni 650 milliárd forintot, “nem lehet rossz politikát, korábban meg nem tett lépéseket azzal feledtetni, hogy hirtelen pedig elkezdek nagyokat mondani” – fogalmazott utalva Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a munkaadói társadalombiztosítási járulékok csökkentésére vonatkozó javaslatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik