Belföld

Gyurcsány agyrémnek nevezte Orbán javaslatát

A miniszterelnök szerint a határtalan köztehercsökkentésre és a százmilliárdos kiadásokra tett javaslatok elkoptatják a politikusok maradék hitelét.

A határtalan köztehercsökkentés és ezzel egyidejűleg a mindennap bejelentett százmilliárdos költések elkoptatják a politikusok maradék hitelét, leginkább azét, aki eközben azt mondja, hogy olyan bajban van a gazdaság, hogy mindjárt össze fog omlani – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a TV2 Mokka című műsorában kedden.

A kormányfő „agyrémnek” nevezte a Fidesz tb-járulék-csökkentésre, 14. havi nyugdíjra, bizonyos korcsoportok esetében egyes gyógyszerek ingyenességére vonatkozó javaslatát.

A miniszterelnök szerint a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ egészségüggyel kapcsolatos elképzelései között a szocialistáké az arany középút. Mint mondta, a szocialisták álláspontja szerint biztosításalapú egészségügyre van szükség, valóságos versengő szolgáltatással, míg a Fidesz szerint nem kell reform, csak több pénz, az SZDSZ pedig nemcsak a szolgáltatási, hanem a biztosítási oldalon is nagy versenyt szeretne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik