Belföld

Ámokfutó autóst tartóztattak fel az M5-ösön

Ámokfutó autós kocsijának kerekeit lőtték ki a rendőrök a főváros határában, az M5-ös bevezető szakaszánál vasárnap; feltartóztatása után a középkorú asszony nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére - mondta a BRFK sajtóügyeletese.

Vasárnap délelőtt a szigetszentmiklósi rendőrök jelzéseket kaptak arról, hogy egy személyautó vezetője több közlekedési-szabálysértést is elkövetett.


Az autóst sikerült felkutatni és feltartóztatni az M5-ös fővárosba bevezető szakaszánál – mondta Bálint Gabriella. A középkorú kecskeméti asszony azonban többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó kiszállni járművéből, bezárta az ajtókat, majd nekitolatott egy másik autónak, és elsodorta az egyik intézkedő rendőrt.


Ezek után az autós a forgalommal szemben menekülni kezdett. Az egyik rendőr azonban több lövést adott le a kocsi kerekére, így sikerült megállítani.


Az asszony a helyszínen nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére. A rendőrségi törvény szerint fegyverhasználatnak csak a személyre leadott lövés minősül, de a történteket vizsgálni fogja az illetékes parancsnok – mondta Bálint Gabriella.  


A szabálytalankodó autós rendőr sérelmére elkövetett cselekménye az ügyészségi nyomozó hivatal hatáskörébe tartozik, ezért a rendőrségi szóvivő többet nem mondhatott az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik