Belföld

Elfogadta az SZDSZ választási programját a küldöttgyűlés

A Szabad Demokraták Szövetségének küldöttgyűlése egy ellenszavazattal és egy tartózkodással elfogadta a párt 2006-2010 közötti időszakra vonatkozó programját vasárnap. Pető Iván ügyvivő elmondta: a Szabadság, verseny, szolidaritás című programhoz módosító javaslat nem érkezett.

A Szabad Demokraták Szövetségének célja, hogy jól szerepeljen a választásokon, jobban, mint a 2002-es választásokon – mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke pártja kampánynyitó küldöttgyűlésén vasárnap a budapesti Kongresszusi Központban.


Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta, hogy pártja programja nem demagóg, nem populista, kerüli az olcsó népszerűség hajhászást. Kuncze kijelentette azt is, hogy pártja tudatosan kerülni fogja a negatív kampányt.

Az SZDSZ kiemelt célja, hogy tagja legyen a következő kormánynak. Kuncze beszédében hangsúlyozta azokat az intézkedéseket, melyeket 2002 óta a liberális politikusok véghezvittek. Példaként említette többek között a diplomás minimálbér bevezetését.

A miniszterelnök-váltást az SZDSZ érdemének nevezte: “ez a lépés kellett ahhoz, hogy a koalíció pártjai visszaszerezzék a folytatás esélyét a következő kormányzati ciklusban is” – jelentette ki.


Kiemelte, az SZDSZ miniszterei és államtitkárai az elmúlt négyéves kormányzati ciklusban a jövőnek dolgoztak. Rámutatott arra, hogy a legátfogóbb reformelképzelései az oktatási tárcának voltak. “Nem véletlen, hogy a támadások középpontjába leginkább Magyar Bálint került” -jegyezte meg Kuncze.

Szabadság, verseny, szolidaritás


A 2006 és 2010 közötti időszakra vonatkozó, Szabadság, verseny, szolidaritás címet viselő programon már május óta dolgoznak a liberálisok, az elmúlt hónapokban országosan mintegy 400 rendezvényen zajlottak viták az egyes fejezetekről – mondta Kuncze.

Az SZDSZ választási programja kapcsán többek között megemlítette: pártja hitet tesz az adók csökkentése illetve az egykulcsos adó bevezetése mellett.


A következő kormányzati ciklusban nem halasztható tovább az egészségügy átalakítása – közölte.

Véleménye szerint nincs miért szégyenkeznie Magyarországnak a gazdaság helyzete miatt.


Továbbá elmondta azt is, hogy teljes mellszélességgel kiáll Demszky Gábor mellett, aki, mint mondta, támadások kereszttüzében vezeti a fővárost.

Az SZDSZ nélkülözhetetlen a magyar demokráciában


A szabad demokraták olyasmit képviselnek a magyar demokráciában, amit más párt nem, az SZDSZ nélkül más lett volna a magyar demokrácia, és máshogy alakult volna az ország eddigi története – mondta Pető Iván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik