Belföld

Demszky mégsem főpolgármester-jelölt

Egyelőre nem született döntés arról, hogy ki lesz az SZDSZ hivatalos főpolgármester-jelöltje. Demszky júniusban dönti el, hogy vállaja-e újra a megmérettetést.

Bőhm András, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke úgy gondolja, hogy Demszky Gábor lesz ősszel ismét a párt főpolgármester-jelöltje – ezt a politikus maga nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek az előző napi sajtótájékoztatóján elhangzottak egyértelműsítésére.


Az SZDSZ szerdai tájékoztatóján magánvéleményként fogalmazta meg ezt a gondolatát – mondta. A magnófelvétel tanúsága szerint úgy fogalmazott: “Azt gondolom, hogy a liberális főpolgármester-jelölt Demszky Gábor lesz”. Az MTI és ennek nyomán lapunk is tényként közölte, hogy Demszky Gábor lesz a liberálisok főpolgármester-jelöltje.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: az SZDSZ-ben nincs napirenden a főpolgármester-jelölés. Demszky Gábor júniusban dönt arról, hogy ismét elindul-e a posztért, ami alapvető feltétele annak, hogy egyáltalán gondolkodjanak a jelöléséről. “Következésképpen semmilyen döntés nem született arról, hogy ő lenne az SZDSZ jelöltje” – közölte.

A pártelnök hozzátette: ő maga szeretné, hogy a jelenlegi főpolgármester ismét vállalja a megmérettetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik