Belföld

A Vállalkozók Pártja támogatja az egykulcsos adórendszert

A Vállalkozók Pártja gazdasági programjában szerepel az egykulcsos adórendszer bevezetése, és a társadalombiztosítási hozzájárulás csökkentése – áll a párt közleményében.

Az egykulcsos adórendszer előnyei a párt szerint, hogy egyszerű, ösztönzőleg hat a teljesítményekre, jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket, javítja a vállalkozói versenyhelyzetet, pozitív hatást gyakorol az állami költségvetésre. A Vállalkozók Pártja szükséges és jó megoldásnak tartja az egykulcsos adó alkalmazását, amely első körben történhet oly módon is, hogy az általános forgalmi adóra (a nulla százalékos ÁFA megtartásával), a társasági adóra és a társadalombiztosítási kötelezettségekre terjed ki. Teljes körű bevezetését azonban csak a társadalmi feszültségeket okozó kérdések szabályozását követően tartja reálisnak.

A párt szerint kiemelt feladat a foglalkoztatási szerkezet javítása. A társadalombiztosítási hozzájárulás érzékelhető csökkentésének hatására mintegy 700-800 ezer fekete munkavállaló – a költségvetés számára hozzájárulást nem teljesítő – „fehéredne ki”.  A párt szerint az ösztönző adómérték szigorított ellenőrzés és a gazdasági amnesztia együttes alkalmazása révén jelentős foglalkoztatás-bővítést, gazdasági növekedést, versenyképesség javulást és költségvetési bevétel növekedést eredményez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik