Belföld

Még egy hónapig ülésezik a parlament

A tavaszi ülésszak legfeljebb február 20-áig tarthat - mondta az Országgyűlés elnöke, miután megbeszélést folytatott a köztársasági elnökkel. Sólyom László még a válaztások előtt megnevezi Polt Péter utódját.

A házelnök elmondta, hogy a tavaszi ülésszak hosszáról, a záróülés pontos időpontjáról hétfőn egyeztet a kormánnyal és a parlamenti frakciókkal. Kiemelte, hogy az államfővel tartott megbeszélésen személyi kérdések is felmerültek. Az alkotmánybírák jelölése ügyében jövő héten csütörtökön lesz négypárti egyeztetés – tette hozzá. Kiemelte: házelnökként az a feladata, hogy „részben a mai kormányzati és egyéb jogalkotási igényeknek megfelelően tervezzük azt az optimális tavaszi ülésszakhosszt, ami már a kampányba, az eddigi ciklusokat is figyelembe véve, nem fog nagyon belenyúlni”.


Sólyom László elmondta, hogy még a választások előtt jelölni fogja a legfőbb ügyészt. Mivel legkésőbb február 20-án befejezi a parlament az ülést, így szinte biztos, hogy a következő Országgyűlés választja meg Polt Péter utódját. Ahhoz ugyanis, hogy még a jelenlegi ház hozza meg a döntést, pár héten belül jelölnie kéne a köztársasági-elnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik