Belföld

Újratárgyalják Kaiserék perét

Eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezték a Kaiser Ede, Hajdú László és tizenegy társa ellen bűncselekmények miatt kiszabott elsőfokú ítéletet – írja a Magyar Nemzet. A Fővárosi Bíróság elrendelte a per újratárgyalását.

A jórészt csepeli fiatalokból álló banda több tíz millió forintos kárt okozott betörésekkel, pénzváltók és ékszerüzletek kifosztásával.

A móri bankrablás miatt tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiserra hat év nyolc hónap, Hajdú Lászlóra egy év, míg a nyolc halálos áldozatot követelő bűncselekmény koronatanújára, Kiglics Attilára három és fél év börtönt szabott ki első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Jogerős ítéletet a másodfokú bíróság azért nem tudott hozni, mert a PKKB bírája nem döntött a Kiglics ügyvédje által ellene beadott elfogultsági indítványról. Márpedig a törvény értelmében csak azután hirdethetett volna ítéletet, ha érdemben foglalkozik a védő kifogásaival.

A húsz vádpontban érintett bűnbanda több tízmillió forintos kárt okozott. Hat vádlottat a móri vérengzés és az ezzel egyesített fegyveres rablások miatt indult büntetőügyben is elítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik