Belföld

Thürmer nem cseréli le a vörös színt

A Magyar Kommunista Munkáspárt önállóan indul, és más politikai erőt nem támogat az idei parlamenti választásokon - közölte Thürmer Gyula.

„A legfrissebb felmérések szerint a két nagy párt fej-fej mellett halad, mi a vörös színünket azonban nem akarjuk sem narancssárgává, sem rózsaszínűvé változtatni” – mondta a pártelnök.

Thürmer ezt azzal indokolta, hogy a munkások, dolgozók továbbra is hiányoznak a parlamentből. Bár a 2002-es választások második fordulójában – akkor még Munkáspártként – a szocialistákat támogatták, erre most nem kerül sor, ugyanis csalódtak bennük privatizációs, oktatási és szociális intézkedéseik miatt. A pártelnök beszámolt arról, hogy programjukban a teljes foglalkoztatást, százezer forintos minimálbért, ingyenes állami oktatást és egészségügyet, olcsóbb államot és egyebek mellett azt tűzték ki célul, hogy „a gazdagok nagy, a szegények kis adót fizessenek”.

Thürmer Gyula kijelentette: annak ellenére, hogy a pártban viharok dúltak, a szervezet nehézségekkel küszködött, helyzete mára stabilizálódott, így lát esélyt az öt százalékos támogatottság megszerzésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik