Belföld

A Munkáspárt 2006 aggódik a szélsőjobb miatt

A Munkáspárt 2006 szerint egyre aggasztóbb a szélsőjobboldal politikai aktivitásának erősödése, ezért a köztársasági elnökhöz és az Országgyűlés elnökéhez fordulnak egy új törvény elfogadása érdekében - tartalmazza a párt nyilatkozata.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott dokumentumban Bársony Margit alelnök-szóvivő úgy fogalmaz: “a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöksége úgy döntött, hogy személyes levélben fordul a Magyar Köztársaság elnökéhez és az Országgyűlés elnökéhez azzal a kéréssel, hogy kezdeményezzék egy új törvény elfogadását, amely a nemzetközi jognak megfelelően minden jogi kiskaput bezár és deklarálja a rasszista és náci propaganda betiltását, a holokauszt tagadásának büntethetőségét”.

A párt szerint a szélsőjobboldal politikai aktivitásának erősödése, a neonáci és rasszista propaganda terjedése veszélyezteti a demokrácia érvényesülését Európa számos országában, köztük hazánkban is. E megállapítás alátámasztásaként a nyilatkozat emlékeztet a Fővárosi Ítélőtábla döntésére, amelyben Hitler könyvének hazai publikálása nyomán indult eljárásban a vádak alól jogerősen felmentették Mónus Áront.

“A bírósági ítélet azt mutatja, hogy a Magyarországon érvényes törvények nem teszik lehetővé a neonáci és rasszista propaganda egyértelmű törvényi elítélését” – fogalmaz a dokumentum.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 a Thürmer Gyula vezette Magyar Kommunista Munkáspártot 2005. november 19-én elhagyókból létrejött szervezet, amelynek elnöke Fratanolo János, egyik alelnöke pedig Vajnai Atttila.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik