Belföld

Érvénytelen a közbeszerzés a diákigazolványokra

Nem találta megfelelőnek az Educatio Kht. az új diákigazolványokra tett árajánlatot, ezért eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzési eljárást, és hamarosan új felhívást tesz közzé – közölte az oktatási tárca sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

A diákigazolványok ára az új közbeszerzési eljárás sikeres lezárásig nem változik, azt követően kormányrendelet dönt arról, hogy a diákkártyák bekerülési költségéből mennyit térítenek a diákok – áll az MTI-nek megküldött közleményben. A hatályos jogszabály szerint a kártya diákok által fizetendő díja jelenleg bruttó 550 forint a közoktatásban, és bruttó 1600 forint a felsőoktatásban.

A tárca közleménye szerint az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. 2005. december 28-án nyilvánította eredménytelenné az új diákigazolványok gyártására kiírt nyilvános közbeszerzési eljárást, amelyre eredetileg három cég pályázott. Az egyiket az Educatio Kht. minősítette alkalmatlannak, a másikat a közbeszerzési döntőbizottság zárta ki, a harmadik, a T-Systems Hungary Kft. ajánlata pedig azért vált elfogadhatatlanná, mert a cég az Educatio Kht. többszöri kérésére sem csökkentette számottevően ajánlati árait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik