Belföld

Az egyetemisták nem bánják döntésüket

A hallgatók döntő többsége elégedett korábbi pálya- és intézményválasztásával: az egyetemisták 80 százaléka most is jelenlegi iskolájába jelentkezne.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ megbízásából készült hallgatói véleménykutatásból kiderül: a korábbi felvételizők többsége ugyanazt az intézményt jelölné meg ismét jelentkezési lapján, ahová jelenleg is jár – írja a Népszabadság. A legjobban a műszaki karok hallgatói kötődnek intézményükhöz: 85 százalékuk ismét jelenlegi iskoláját választaná. A Budapesten tanuló diákok esetében még nagyobb az arány: 87,8 százalékuk ismét saját intézményét jelölné meg, az egyéb városokban tanuló diákok viszont „csak” 79,1 százalékban nyilatkoztak így.

A népszerűségi versenyt azonban toronymagasan a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara nyerte: az ide járó hallgatók 97,7 százaléka elégedett korábbi döntésével.

Az egyetemisták háromnegyede úgy nyilatkozott, hogy jól vagy nagyon jól érzi magát választott intézményében, a legkisebb arányban (25 százalék) a jogi karok hallgatói mondták ezt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik