Belföld

Csúszósak az utak

Elsősorban a nyugati országrészben és a fővárosban fagyott rá az utakra az ónos eső. A főutak jól járhatóak, a mellékutakon vigyázni kell.

Hajnali két órakor elkezdett esni az ónos eső és az eső a főváros térségében, s rendkívüli mértékben odafagyott a még nem kezelt utakra – közölte Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság szóvivője. A buszok el tudtak indulni, a közterület-fenntartó a főútvonalakon még tudja tartani az autóbusz vonalak közlekedését.
A szóvivő nagyon fontosnak nevezte a járdák síkosságmentesítését, s kérte a lakosságot annak elvégzésére. A közterület-fenntartó arra is kéri a lakosságot, hogy aki teheti és mellékutcában parkol, most ne induljon útnak autóval, mert bárhova becsúszhat.

A Dunántúl nagy részén Vas, Veszprém és Fejér megyében, valamint Csorna és Fertőszentmiklós térségében a kora hajnali órákban ónos eső esett, emiatt csúszósak az utak – közölte az Útinform ügyeletese. A főútvonalakat felszórták síkosságmentesítő anyagokkal, és ennek köszönhetően többnyire sónedves, vizes burkolaton közlekedhetnek az autósok, de vannak csúszós szakaszok is. A mellékutak havasak, hókásásak, a letaposott hótól síkosak – mondta Herbszt Rita.

A hőmérséklet már most 0 fok felett van, így az autópályák és a főutak vizesek, csak az alsóbbrendű utakon van még letaposott hó vagy jégborda.

A keleti országrészben kedvezőbb a helyzet, az Alföld déli részén az utak szárazak, a Jászságban és Bács-Kiskun megyében, ahol többfelé már szemerkél az eső, a főutak vizesek, a mellékutak jegesek, vagy deresek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik