Belföld

Tömegkarambol az M1-esen

Mintegy 60 jármű csúszott össze az M1-es autópálya Budapest felé tartó szakaszán a 112-es kilométerkőnél, Győr közelében pénteken délelőtt. Egy nyolcéves szerb kisfiú életét vesztette a balesetben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde tájékoztatása szerint egy nyolcéves szerb kisfiú életét vesztette, ketten súlyos, nyolcan könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben, amiben két autóbusz és egy kamion is ütközött. A két autóbusz egyike osztrák, a másik holland rendszámú volt. Az autópályán rekedt utasokért autóbuszt indítottak, akik kérik, azokat ideiglenesen egy győri kollégiumban helyezik el.

A mentők 12 sérültet szállítottak kórházba. Az autósztráda másik oldalán újabb tömegkarambol történt: ott kilenc gépkocsi csúszott egymásba.

Gálik Viktória, az Autópálya Rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: a gépkocsik mellett autóbusz és kamion is ütközött.

Pálfi József, az Autópálya Rendőrség alosztályvezetője a helyszínről telefonon az MTI-nek elmondta: mintegy 60 gépkocsi csúszott össze, de nem egy helyen, hanem, mint mondta 6-10 gócpontban.

Bár a Budapest felé tartó autóforgalom előtt péntek kora délután már megnyitottak egy sávot, mivel később egy műszaki mentést végző tűzoltóautóba egy török kamion belecsúszott, újra mindkét irányba lezárták az autópályát. Így a Budapestre és Győr felé tartó autóforgalmat ismét elterelik.  

A 30-40 centiméteres hóban a látótávolság öt méter lehet, még havazik – adott rövid helyszíni képet a tömegkarambolról.

Az autópálya másik, Győr felőli oldalán két további karambol is történt, először egy kamion fordult keresztbe az úton a 112-es kőnél, majd néhány órával később kilenc autó csúszott össze a 110-es kilométernél. Utóbbinál a mentők csak egy sérültről tudnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik