Belföld

Az SZDSZ a koalíció folytatására készül

"Az SZDSZ készen áll a választásokra, van programja és a választás lehetőségét kívánja az emberek számára " - mondta Fodor Gábor.

Az SZDSZ ügyvivője Magyar Bálint, oktatási miniszterrel a párt hagyományos óévbúcsúztató zenés programjának keretében bemutatott egy plakátot, amely különböző színű térképekkel ábrázolja Magyarországot. Pirossal “a bátorság országát”, narancsszínnel “a tekintély országát”, kékkel “az én országomat”. Magyar Bálint és Fodor Gábor ez utóbbit olyan országként értékelte, ahol nyugodtan, kiegyensúlyozottan lehet élni.

Magyar Bálint felhívta a figyelmet, hogy nehéz helyzetbe kerülhet a magyar gazdaság, ha a 2006-os országgyűlési választások kampányát elfoglalja az egymásra licitáló – Kuncze Gábor pártelnök szóhasználatával élve – “ígéretcunami”.

A politikus értékelése szerint “hazánkat, Magyarországot józan ésszel kell szeretni”, amely felelős gazdaságpolitikát jelent, ami figyelemmel van a költségvetési egyensúlyra. A miniszter kitért arra, hogy az SZDSZ bekerülése a parlamentbe a koalíció folytatását jelentheti, illetve azt, hogy a következő liberális-szocialista kormány nekiáll azoknak a reformoknak, amelyek ebben a ciklusban még nem kerültek sorra.

Ebből a körből a politikus kiemelte az egészségügy reformját, az önkormányzati és közigazgatási reformot, valamint az emberi jogok kiteljesedését, különös tekintettel a nemek közötti esélyegyenlőségre, amelyben álláspontja szerint Magyarország még “igen hátul kullog”.

Fodor Gábor úgy értékelte, hogy az SZDSZ kulcsszerepet játszott ebben a koalícióban. Véleménye szerint a szabad demokraták nélkül nem valósult volna meg a sorkatonai szolgálat általuk tíz éve szorgalmazott megszüntetése. Mint mondta, ez az a párt, amely mindvégig kiállt az euró 2010-es bevezetése mellett, ami nem csak arról szól, hogy milyen pénzzel fizetünk, hanem hogy milyen a gazdaság egyensúlya. Fodor Gábor a szabad demokrata érdemek közé sorolta a liberális miniszterek tárcáinak működését, különösen az Oktatási Minisztériumét, ahol véleménye szerint “történelmet ír” a szegregációellenes, esélyegyelőség-párti oktatáspolitika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik