Belföld

Távozik az uniós ügyek államtitkára

Pártpolitikai elfoglaltságaira hivatkozva felmentette a kormányfő Veress Józsefet, az uniós ügyekért felelős tárca politikai államtitkárát.

Január elsejével távozik posztjáról Veress József, az európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter politikai államtitkára – közölte a Miniszterelnöki Hivatal az MTI-vel csütörtökön.

A felmentésről szóló dokumentumot a kormányfő aláírta és továbbította a köztársasági elnök hivatalához – áll a közleményben, amely szerint a döntés oka, hogy Veress Józsefre az MSZP Békés megyei elnökeként több feladat hárul a jövőben.

Veress 1984-ben a Külügyminisztériumban kezdte államigazgatási pályáját, 1987-től a tiranai, 1991-től a moszkvai nagykövetségen dolgozott. 1994-ben lett helyettes államtitkárként az akkori miniszterelnök, Horn Gyula kabinetfőnöke. 2002-től részt vett a Nemzeti Fejlesztési Terv elkészítésében, majd a MEH főtanácsadójaként a második NFT és az Európa Terv kidolgozásában. Az szocialistákat előbb szakértőként segítette 1998-ban, 2001-től a párt tagja, 2003-óta az MSZP Békés megyei szervezetének elnöke. Tagja az országos választmánynak, a közgazdasági és a jogi tagozat elnökségének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik