Belföld

Az FT nem hagyja annyiban a Fidesz vádjait

Mivel a Financial Times vezető szerkesztője sem a magyar kormánytól, sem a Fidesztől nem kapott még választ levelére, így akár jogi útra is terelődhet a dolog – írja a Népszabadság.

A Financial Times (FT) vezető szerkesztője. Hugh Carnegy a napilap tudósítójának elmondta, hogy első – a magyar kormány, illetve a Fidesz szóvivőjéhez – szerdán írt e-mailjére még senkitől nem kapott választ.

A befolyásos brit gazdasági lap vezetője csütörtökön újabb levelet írt, ezúttal Orbán Viktornak, mivel felháborodott a „Bunda” feliratú Fidesz-hirdetésen. Válasz azonban erre a megkeresésre sem érkezett.

A globális napilap vezetése már kikérte jogászok véleményét az ügyben, és kész ennél továbbmenni, ha a Fidesz nem vonja vissza az FT objektivitását és integritását megkérdőjelező állításait. Hugh Carnegy hangsúlyozta, hogy a Financial Timesnak sem a magyar kormányhoz, sem az ellenzékhez nincs köze, egyiket sem támogatja vagy támadja.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője a Népszabadságnak azt mondta: még nem olvasta az FT levelét, mert az elmúlt napokban más irányú elfoglaltságai miatt nem tartózkodott az irodájában, de arra mindenképp válaszolni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik