Belföld

Kerényi cáfol

A Madách színház volt igazgatója szerint a balliberális újságírók gyártottak hírt beszédéből, akárcsak Kövér László kötelet emlegető szónoklatáből.

Kerényi Imre csütörtökön maga telefonált be a Hír Televízió Csintalan Sándor vezette műsorába. A rendező úgy fogalmazott: “(…) van ez a bizonyos celldömölki beszéd, ami nem igaz. Gyártottak egy hírt, ugyanúgy, mint Kövér doktor köteléről, meg a Teller-levél, egy ilyen gyártott balliberális hír. Természetesen azt, hogy az MSZP győzelme esetén kirobbantjuk a forradalmat, azt én nem mondtam”.

Kerényi Imre elmondta, a balliberális újságírók ilyen rendezvényeken ott vannak és csinálnak valami hírt. A rendező úgy vélte: a vágóasztalon bármilyen eseményből tetszés szerint lehet hírt szerkeszteni attól függően, hogy mit akar a szerkesztő bizonyítani.

A november 21-én, Celldömölkön tartott rendezvényről a városi önkormányzat által működtetett televízió, a TV-Cell adott hírt először, majd Újhelyi István, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt alelnöke e hét kedden sajtótájékoztatóján lejátszotta a celldömölki televízió felvételét.

A tudósítás szerint az MDF celldömölki szervezete és a jobboldali közösségek november 21-i rendezvényén a rendező többek között azt mondta, hogy Magyarországon ma szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie.

A televízió tudósítása szerint a rendező arról is beszélt, hogy a Fidesz Isten ajándéka, viszont az MSZP és az SZDSZ magyarellenes politikát folytat, és ha ők győznek, mondta Kerényi Imre, “forradalmat csinálunk”.

Rogán és Deutsch elhatárolódott

A Fidesz kampányfőnöke csütörtökön bejelentette, hogy sem formailag, sem tartalmilag nem ért egyet Kerényi kijelentéseivel.  
Rogán Antal a Nap-keltében elmondta, hogy szerinte nem szabad, nem is lehet így fogalmazni sem az MSZP-ről, sem a Fideszről. A kampányfőnök kiemelte ugyanakkor, hogy színházi rendezőről van szó, egy művészről, aki egészen másként fogalmaz, mint azt ő tenné. Rogán Antal közölte, hogy véleményét elmondta Kerényi Imrének is, aki „a maga művészi szabadságában minden valószínűség szerint fog még ilyeneket mondani”, bár, mint a politikus mondta, reméli, hogy nem így lesz. Kerényi Imre kijelentéseitől szerdán a Fidesz részéről Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes is elhatárolódott, egy művészember túlzó megfogalmazásának nevezve a rendező által mondottakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik