Belföld

Demszky: 2005 a kiugrás éve volt

A főpolgármester az elmúlt esztendőt a kiugrás évének nevezte a főváros életében: több útfelújítási program indult, és sok, régóta húzódó beruházást fejezett be a főváros.

A főváros életében a kiugrás éve volt 2005; az Európai Unióhoz való csatlakozást követően ez az év áttörést jelentett az uniós és a kormányzati források bővebb felhasználásában – jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön, budapesti évzáró sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester kitért arra, hogy új programokat indítottak, mint például a hároméves útfelújítási program, ezenkívül pedig számos régóta húzódó beruházást fejeztek be, illetve gyorsítottak fel. Demszky Gábor szerint így ebben az évben a régió éllovasává vált Budapest, Prágával együtt. Hozzátette: az európai városok turisztikai hivatalának jelentése szerint ebben az évben Budapesten fejlődött a leggyorsabban az idegenforgalom.

Demszky Gábor kiemelte az év tíz legfontosabb beruházását is: a 600 millió forintból újjáépült, 350 embert befogadni képes Kocsis utcai szállót, a 2-es metró felújítását, a Corvin sétány projektet, a fürdő- és játszótér-felújításokat, valamint az idén átadott Városháza Parkot.
Budapest első embere szerint az év legsikeresebb programjai között szerepel a kombinált bérletek bevezetése, a parkolási rendszer egységesebbé tétele, és az éjszakai tömegközlekedés kibővítése. Legfontosabbként azonban a Podmaniczky Program elkészültét emelte ki. Demszky Gábor elmondta, hogy jövőre 146 kilométernyi utat terveznek felújítani, ami azt jelenti, hogy a nyár folyamán az utazási idő akár meg is duplázódhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik