Belföld

Kerényi forradalma Navracsics szerint metafora

A „Polgári Kormányzás 2006" stábjának vezetője metaforának jellemezte Kerényi Imre keddi kijelentését.

Navracsics Tibor szerdán az MTV Nap-kelte című műsorában Aczél Endrének azt mondta, hogy Kerényi művészember, így nem kell meglepődni azon, ha „színesebben” fogalmaz.

Hiller István szerint nincs semmi metaforikus Kerényi kijelentéseiben, akit a Fidesz „toborzó tisztjének” nevez. Újhelyi István szerint pedig közveszélyesek és uszítóak a színházi rendező szavai.

Kerényi Imre – aki maga nem tagja a Fidesznek, egy polgári kör képviseletében szólalt fel – a Fidesz Változás 2006 kampányának celldömölki állomásán a polgári körök hadseregébe toborzott embereket. A Madách Színház egykori igazgatója az MDF celldömölki szervezete és a Jobboldali Közösségek november 21-i rendezvényén többek között azt mondta, hogy Magyarországon ma szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie.

Kerényi Imre állítólag arról is beszélt, hogy aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Beszédét úgy folytatta, hogy a Fidesz Isten ajándéka, viszont az MSZP és az SZDSZ magyarellenes politikát folytat, és ha ők győznek, „forradalmat csinálunk”.

A nagyobbik kormánypárt felszólította a Fidesz vezérkarát, a párt kampányfőnökét, Kövér Lászlót és Orbán Viktort, hogy álljanak le, és térjenek vissza a programok és az érvek vitájához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik