Belföld

Jövőre női napok a Rudasban

Januártól három hónapos próbaidőre nőknek is biztosítanak önálló látogatási napokat a Rudas fürdőben - jelentette be szerdán a főpolgármester.

Demszky Gábor hivatalában fogadta a Tűsarok.org női internetes újság munkatársait, akik aláírásgyűjtést kezdeményeztek, mert jogsértőnek, a nők számára hátrányos megkülönböztetésnek tartják, hogy a december elején újra megnyílt Rudas fürdőben csak férfiaknak van lehetőségük önálló napokon látogatni a fürdőt. A találkozón a főpolgármester „jogos igényként” ismerte el azt a kezdeményezést, hogy a fővárosi tulajdonban lévő fürdő vezetése biztosítson olyan napokat, amikor csak nők látogatják az intézményt.


A cél az lenne, ha a jövőben felváltva lehetne női és férfi nap a Rudas fürdőben – mondta a főpolgármester, aki megerősítette: januártól három hónapon keresztül, próbaidőre, egy-egy félnapon – kedden délelőtt és csütörtökön délután – kizárólag nőknek tart nyitva a fürdő. a felek abban állapodtak meg, hogy értékelik a három hónap adatait, és annak tükrében dolgoznak ki majd egy új látogatási rendszert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik