Belföld

Esélytelen az elnökjelölés a rádiónál?

Esélytelennek látja a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének több tagja, hogy még ebben a pályázati körben sikerüljön jelöltet állítani a közszolgálati médium élére.

Gellért Kis Gábor testületi elnök elmondta, hogy mindeddig nem hívott össze a témában kuratóriumi elnökségi ülést, és a tagok közül többen azt valószínűsítették, hogy erre nem is kerül sor, amíg nem látnak esélyt a kompromisszumra. Az MTI-nek nyilatkozó kuratóriumi tagok elmondták: a negyedik pályázati menetben – akárcsak a második óta mindig – már a jelöltállításnál megakadt a folyamat, az elnökségi tagok álláspontja pedig a hétfői nagykuratóriumi ülésen sem látszott közeledni a javaslandó személy kérdésében. Ez volt az a tanácskozás, amikor a társadalmi delegáltak határozatban szólították fel az elnökséget, hogy a rendelkezésére álló másfél hétben ismét kíséreljen meg elnököt jelölni.


A kuratórium elnökségének legutóbb múlt hétfőn nem sikerült elnököt jelölni a tavasz óta immáron negyedik pályázat indulói közül, ezért a testület úgy döntött, hogy újabb pályázatot írnak ki a tisztségre, amelynek beadási határidejét jövő június 13-ban határozták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik