Belföld

75 célgéppel takarítják Budapest útjait

Az éjfél óta tartó havazás miatt a közterület-fenntartók 75 célgéppel folyamatosan takarítják és síkosság-mentesítik Budapest utjait.

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság szóvivője az MTI-nek elmondta: a hó különböző budapesti területeken, különböző intenzitással hullik. A budai oldalon, a hegyes területeken 4-5 centiméter, a pesti részen mintegy 2-3 centiméter hullott. A részvénytársaság elsősorban a főútvonalak, valamint a lakosság közellátását szolgáló intézményekhez – kórházakhoz, rendelőintézetekhez, kenyérgyárakhoz, bevásárlóközpontokhoz vezető mellékutcák takarítását, illetve síkosság-mentesítését végzi.

Szegedi közölte: a BKV járatai menetrendjüknek megfelelően el fognak tudni indulni. Az utasoknak azonban számolniuk kell azzal, hogy téliesre fordult időjárás miatt valamivel lassabb lesz a közlekedés. A vállalat kéri a házfelügyelőket, a tömbházfelügyelőket és a háztulajdonosokat, hogy a gyalogosbalesetek megelőzése érdekében az épületeik előtt járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság-mentesítsék azokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik