Belföld

Kifütyülték Kunczét Nagyváradon

Kifütyülték, bekiabálásokkal zavarták meg és NEM feliratú táblákat mutattak Kuncze Gábornak egy nagyváradi nyilvános fórumon.

Az SZDSZ elnöke kétnapos nagyváradi látogatását zárta az az esemény, ahova a Hatvannégy Vármegye Ifjusági Mozgalom és a Erdélyi Szabad Ifjak Szövetségének tagjai „nem” feliratú táblával érkeztek. Amikor a szabaddemokrata politikusok kiejtették a „magyar szót”, vagy Kuncze megszólalt, bekiabálásokkal tarkított hangos füttykoncert indult.

A Hír TV tudósítása szerint a rendzavarók azt kifogásolták, hogy 2004 december 5-én az SZDSZ a kettős állampolgárság megadása ellen szavazott, akciójukkal az SZDSZ határon túli politikája ellen tiltakoztak, hazaárulónak titulálva a pártot.

Kuncze szerint az ilyen megmozdulásokat tudatosan szervezik olyanok, akik így próbálnak maguknak nyilvánosságot szerezni, ezért nem tulajdonít neki nagyobb jelentőséget. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás egy belpolitikai hatalmi játszma része volt, nem irányult a határon túli magyarok ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik