Belföld

Vörös Zsuzsanna és Braun Ákos az Év sportolói

A sportújságírók szavazatai alapján az öttusázó Vörös Zsuzsanna lett az Év sportolója a nők között. A férfiaknál a cselgáncsozó Braun Ákos végzett az első helyen, megelőzve Cseh Lászlót és Talmácsi Gábort.

A csapatok versenyében a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos páros kapta a legtöbb szavazatot, míg felkészítőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin sorozatban ötödször végzett az élen az edzők között. Az év szövetségi kapitánya Faragó Tamás, a világbajnok női vízilabda-válogatott szakvezetője lett.

Vörös Zsuzsanna első alkalommal bizonyult a legjobbnak a voksoláson, mögötte a teniszező Szávay Ágnes végzett a második, a kajakos Szabó Szilvia a harmadik helyen. A férfiaknál a cselgáncsozó Braun Ákosv végzett az élen, aki idén az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is aranyérmet nyert. Mögötte az úszó Cseh László szerezte meg a második, a gyorsaságimotoros Talmácsi Gábor a harmadik helyet. A csapatok között a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos páros bizonyult a legjobbnak a sportújságírók szavazatai alapján. Az olimpiai bajnok kettős idén verhetetlennek bizonyult az eb-n és a vb-n is, mindkét versenyen három-három aranyérmet nyert. A második helyen a világbajnok női vízilabda-válogatott végzett, míg harmadik az ebben az évben ugyancsak vb-első Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős duó lett.

Fábiánné Rozsnyói Katalin – aki az idén három-három Eb- és vb-aranyérmet nyert Kovács Katalin, Janics Natasa páros felkészülését is irányítja – 2001-ben érdemelte ki először az elismerést, s azóta mindig a legtöbb voksot kapta. A trénerek között második lett Hangyási László cselgáncs-, harmadik pedig Turi György úszóedző. Faragó – aki családi okokra hivatkozva nem hosszabbította meg december végén lejáró szerződését – Angyal Zoltánt, a kajak-kenusok szakvezetőjét és Komáromi Tibort, a birkózók szövetségi kapitányát előzte meg a rangsorban. Az elmúlt két évben szintén a vízilabdázók közül került ki a győztes ebben a kategóriában, mindkétszer Kemény Dénes, a férfiak irányítója bizonyult a legjobbnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik