Belföld

Jelentősen drágább lehet Orbán háza

Orbán Viktor szabadság-hegyi háza az átépítés révén lényegesen nagyobb annál, mint amennyit a képviselő hivatalos vagyonbevallásában szerepeltet, értéke pedig a duplája lehet annak, amit 2005 nyarán elszámolt – írja a Népszabadság.

Az úgynevezett Orbán-bizottság részjelentése szerint a társasházi formában nyilvántartott ingatlanon egy 101 négyzetméteres és egy 82 négyzetméteres lakás állt, továbbá egy 36 négyzetméteres garázs. A három objektumért a legutóbbi választások után 75 millió forintot fizetett a miniszterelnöki rezidenciáról távozni kényszerülő család. A házra a korábbi információk szerint mintegy 20 milliót kellett költeni.

A Népszabadság építőktől származó forrása szerint viszont a Cinege utcai munkák eredményeként összesen mintegy 400 négyzetméteres hasznos területű objektum jött létre. A megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy csoda, ha az Orbán Viktor által bevallott 20 millió forintból a munkát finanszírozni lehetett. Szerintük piaci áron mindez körülbelül 80-100 millió forintba kerül. Ennek megfelelően a felújított és kibővített szabadság-hegyi ingatlan értéke is jóval több az Orbán Viktor által nyilvánosan becsült 95 millió forintnál, óvatos becslések szerint is ennek a duplája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik