Belföld

Ferihegy nem fogad járatokat

Ma 18 órától 20 óráig munkabeszüntetést tart a repülőtér két szakszervezete, ezért Ferihegyre egyetlen gép sem szállhat le.

Egy Malév-gép mégis leszállt



A Malév Amszterdamból érkező 665-ös járata a sztrájk ellenére leszállhatott Budapesten menetren szerint, mert ehhez a sztrájkbizottság a Malév kérésére hozzájárult.
A Malév az egyik utas egészségügyi problémái miatt kérte ehhez a sztrájkbizottság hozzájárulását.

A sztrájk alatt a maximális repülés biztonság nem garantálható, ezért a repülőtér vezetése úgy döntött, Ferihegy nem fogad járatokat. Az induló járatok számára nem lesz zárva a reptér, de késésekre számítani kell.

A sztrájkot bejelentő két szakszervezettel hétfő óta tárgyal a Budapest Airport (BA) menedzsmentje. A BA a 2006-ra tervezett inflációt jóval meghaladó bérfejlesztést terjesztett elő a munkavállalók érdekképviseleteinek. A szakszervezetek ezt elutasították, és jövő évre a 2005-öshöz hasonló bérfejlesztést kértek a munkáltatótól – áll a BA közleményében, amely így folytatódik: 2005-ben összesen 16,62 százalékos béremelést hajtott végre a Budapest Airport. Évi 417 ezer forintos ún. Cafeteria csomag jár minden BA munkavállalónak. 2002 óta a Budapest Airport Rt munkavállalói – halmozottan – 62,9 százalékos béremelésben részesültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik