Belföld

A fejlesztésekről a regionális fejlesztési tanácsban kell dönteni

A régiókban kialakított fejlesztési pólusok terveihez nyújtott kormányzati pénzügyi támogatást olyan szerződésekkel kell biztosítani, amelyeket a regionális fejlesztési tanácsokban fogadnak el – mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter csütörtökön a szombathelyi városi közgyűlés ülésén.

Az, hogy a regionális fejlesztési tanácsoknak kell dönteniük a fejlesztési eszközökről, az a legerősebb garancia arra, hogy a pólusok és a városhálózatok fejlesztési együttműködése megtörténik – hangoztatta Kiss Péter. Hozzátette: a fejlesztési pólusokra vonatkozó módosító indítványokat „gyúrták össze” az Országos Területfejlesztési Koncepcióról szóló határozati javaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványban, amelyet a kormány is támogatott, és amelyet kedden az Országgyűlés elfogadott.

Kiss Péter a szombathelyi közgyűlés jelen lévő tagjait arról is tájékoztatta: a munkaügyi tárca januártól átszervezi a munkaügyi és munkabiztonsági felügyelőség szervezetét, a döntés értelmében a Nyugat-dunántúli Régió munkaügyi és munkabiztonsági felügyelősége szombathelyi központtal fog működni. A kancelláriaminiszter hangsúlyozta: ez a döntés is egyik példája annak, hogy a régión belül munkamegosztásnak kell érvényesülnie.

A Fidesz-frakció tagjai a kormány fejlesztési pólusokkal kapcsolatos regionális politikája elleni tiltakozásként kivonultak az ülésteremből, nem hallgatták meg Kiss Péter felszólalását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik