Belföld

AZ MDF máshogy csinálná

Az MDF is elkezdte kampányát: Budapest több pontján is felbukkant egy, a párt logojával ellátott plakát, amelyen Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc tépi ketté Magyarországot. A reklám elsősorban azokat szeretné megszólítani, akik nem értenek egyet azzal, hogy a nagy pártok a bal vagy a jobboldalra állítják az embereket.

Lehet ezt másképp is csinálni? – teszi fel a Magyar Demokrata Fórum, főleg a fővárosban elhelyezett plakátjaival. A kisebbik ellenzéki párt ezzel maga is beszállt – az MSZP által még szeptemberben elkezdett – plakátkampányba, noha hivatalosan még nem írták ki a választásokat, tehát nincs kampányidőszak. „A szűkös anyagi források miatt eddig nem jelentünk meg plakátokkal, ráadásul nem szerettük volna már szeptembertől reklámozni magunkat. A többi párt aktivitása azonban minket is kényszerített: ha a többi párt kiabálása közben az MDF is hallatni akarja a hangját, lépni kell” – tájékoztatta a FigyelőNetet az MDF Sajtóirodája.

Hozzátették: az MDF plakátja elsősorban azokat szeretnék megszólaltatni, akik egyet értenek azzal, hogy nem helyes, hogy a pártok nagyot ígérnek, és választásra kényszerítik az embereket, hogy a politika jobb vagy bal oldalára állnak.

A sajtóiroda lapunk kérdésére elárulta, a plakát alapjául szolgáló képet egy neves, profi karikaturista készítette. A későbbiekben pedig a feltett kérdésre igyekeznek választ és alternatívát adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik