Belföld

Havazás miatt nem jár a 29-es busz

A főváros 1200 kilométeres fő- és tömegközlekedési úthálózaton végeznek folyamatos szórást, ennek ellenére több járatot átmenetileg le kellett állítani. Vas megyében a havazás előtt ónos eső is esett.

A hóesés, illetve az utak síkossága miatt késnek a BKV autóbuszai, elsősorban a budai oldalon. Hajnal óta több estben is előfordult, hogy 30-40 percre le kellett állítani járatokat, így a 128-as, a 27-es és a 29-es buszokat – mondta el Saliga József.

Jelenleg a 29-es autóbusz nem jár. A villamosok rendben közlekednek, reggel a 18-as vonalán volt gond a váltóval, ezért néhány perces fennakadás volt a forgalomban.

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a hajnalban kezdődött hóesés különösebb fennakadást nem okozott a fővárosban, de a hegyi útvonalakon, hidakon, felüljárókon folyamatos szóróügyeletet végeznek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság kéri a házfelügyelőket, tömbházfelügyelőket, magánház-tulajdonosokat, hogy folyamatosan takarítsák a járdákat a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Vas megyében ónos eső is esett

Éjszaka ónos eső esett, majd elkezdett havazni kedden hajnalban Vas megyében, a főutakat már megtisztították, a mellékutak viszont havasak, síkosak, de minden út járható. Szakács István, a közútkezelő ügyelete az MTI-nek elmondta, hogy Vas megyében kedd reggelre átlagosan hat centiméternyi hó hullott, de az Őrségben és környékén a hó vastagsága eléri a 10 centimétert is. Az éjszaka 26 speciális gép tolta a havat és sózott, de a reggelre javult a helyzet és már csak 16 gép dolgozott az utakon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik