Belföld

Életbe lépett az új vasúti menetrend

Zavartalanul átállt az új, 2006. évi menetrendre vasárnap hajnalban a MÁV - közölte Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője.

A vasárnaptól egy évig érvényes menetrend szerint a budapesti elővárosi vasútvonalakon több vonat ütemes menetrend szerint közlekedik. Ez azt jelenti, hogy például a váci, a tatabányai, a hatvani, a szolnoki, a ceglédi, valamint a székesfehérvári vonalon csúcsidőben 30-45 percenként indulnak a vonatok. A nemzetközi vonatközlekedésben is javult az összeköttetések száma, főleg a kishatárforgalomban, illetve az eurorégiók irányába.

Az Intercity (IC) vonatok a régihez hasonló menetrend szerint közlekednek, de például Budapest és Szeged között öt IC-vonatpárral utazhatnak. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a MÁV vasárnaptól már nem használja a Józsefvárosi pályaudvart, a nagykátai vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak, illetve oda érkeznek.

A kunszentmiklósi vonatok új végállomása Kőbánya-Kispest lett. A Volán 2006. évi menetrendje ugyancsak vasárnap lépett életbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik