Belföld

Gyurcsány nem érez puskaporszagot

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meggyőződése az, hogy a magyar baloldal győz a jövő évi országgyűlési választásokon, és azt szeretné, hogy a választási küzdelem hevében sem szakadna szét az ország, nem lenne hisztéria.

A kormányfő szombat este vett részt Budapesten a többek között az ő kezdeményezésére létrehozott Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba) díjkiosztó rendezvényén, amelyen a féléves működés alatt a feladatukat legjobban megoldókat jutalmazták. Hangsúlyozta, hogy az Amőba baloldali kötődésű, de nem azért jött létre, mert 2006-ban választások lesznek, hanem, hogy nagyon toleráns, nagyon befogadó, modern baloldali kultúra legyen Magyarországon.

A miniszterelnök szerint mindenkinek úgy kell büszkének lennie saját hitére, meggyőződésére, hogy tiszteletben tartja más hitét, meggyőződését, mivel így működik egy demokrácia, egy normális ország. A kormányfő arra hívta fel az Amőba résztvevőit, hogy ezt ne felejtsék el a választási küzdelem hevében sem, a politikai erőknek azt kell megmondaniuk, hogy milyen országot ajánlanak a választóknak, akik eldöntik, melyiket választják.

Politikai kérdésekről szólva Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy “ő nem érez puskaporszagot”. Kitért arra: nem lehet felállítani a parlamentet, zsarolni az országot, hogy nem jó magyar, demokrata, aki nem úgy gondolkodik, ahogy a nagyobbik ellenzéki párt ellenzék gondolja.

Horváth Loránd, az Amőba elnöke úgy értékelte, hogy sikeres a május óta működő kezdeményezés, a 87 feladatra mintegy 5 ezer megfejtés érkezett, 10 ezer regisztrált amőbás van, illetve 3 ezren játszanak velük, sokan vesznek részt beszélgetéseiken, kirándulásaikon, rendezvényeiken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik