Belföld

Orbán megvalósítja a teljes foglalkoztatottságot

A munkaalapú gazdaságot kell célul kitűzni - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Budapesten, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos nagygyűlésén.

Szükség van rá, hogy a polgári erők meg tudják különböztetni a munka- és a spekuláció alapú gazdaságot. A kiszolgáltatott magyar gazdaság helyett a védett magyar gazdaságot kell létrehozni, ahol a verseny mellett a tisztességes munkát is megbecsülik – hangoztatta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor leszögezte: Magyarország kiszolgáltatott a nagy nemzetközi tőkének, mert nincsenek saját sikeres kis- és középvállalkozói.

Véleménye szerint tévednek azok, akik szerint a teljes foglalkoztatottság, a munkaalapú gazdaság nem lehetséges. “Igenis be fogjuk bizonyítani, hogy létezik egy munka- és családalapú, emberhez méltóbb életet megteremteni képes magyar gazdasági rendszer” – mondta a pártelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a kereszténydemokratáknak tudniuk kell olvasni a jelekből. Rámutatott: ilyen közéleti jel, hogy az elmúlt 3,5 fél év alatt annyi új hitelt vett fel az ország, mint a Kádár-rendszer 40 éve alatt. Hozzátette: az ország hiteleinek visszaminősítése gazdasági, és egyben erkölcsi ítélet is Magyarországról, az ország leminősítése szégyen, ami arról szól, hogy “nem vagyunk jó partnerek”.

Orbán Viktor szerint ambíciónak a választási győzelemhez a visszavágás kevés, a kérdésekre a helyes választ akkor lehet megtalálni, ha a mai gazdaság helyett egy újat építenek fel, s álláspontja szerint ebben azokra nem lehet számítani, akik most kormányozzák az országot. “Nem várhatjuk el attól a diáktól a javulást, aki az elégtelen osztályzatot biztatásnak, az igazgatói intőt pedig dicsérőnek fogja föl” – mondta a Fidesz elnöke.

Fontosnak nevezte azon dolgozók támogatását adójóváírással, akik gyermeket neveltek, valamint azt, hogy minél több munkanélküli segély helyett munkából éljen meg. Hangsúlyozta a hazai termőföld védelmét, a tisztességes versenyt, valamint leszögezte: a gazdaságban a legfőbb érték az emberi munka kell, hogy legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik