Belföld

Orbán beszállt a Rádió belső harcába

A Népszabadság értesülései szerint a Fidesz elnöke személyes találkozót kezdeményezett Hollós Jánossal, a közrádió egyik ügyvezetőjével, s nyomatékosan kérte, vonja vissza a több mint száz rádiós munkatársat érintő létszám-leépítést.

A Kondor mandátumának augusztusi lejárta óta elnök nélkül működő rádióban a két ideiglenes vezető – Hollós János és Göblyös István – takarékossági programot kezdeményezett, amelyhez megszerezte a kuratórium pártdelegáltakból álló elnökségének támogatását is. Később kiderült: az átszervezések és a nyugdíjazások érintik Kondor több volt bizalmi emberét. Hollós a Népszabadság megkeresésére azt mondta, hogy nem kíván az ügyről nyilatkozni.

Az elbocsátandó munkatársak névsort megismerve Szadai Károly, a kuratórium fideszes elnökhelyettese tiltakozott, és megvonta bizalmát a korábban általa is védett Hollóstól. A történteknek hatása lehet a jövő heti elnökválasztásra is. A Népszabadság úgy tudja, hogy a Fidesznél felmerült: kurátoraik nem szavaznak majd, sőt megakadályoznák az újabb, ötödik pályázatot. Ez azzal járna, hogy feloszlatná magát az Országgyűlés által választott testület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik