Belföld

Háromszorosára nőhet a diákigazolvány ára

A legnagyobb ellenzéki párt információi szerint a felsőoktatásban tanulók diákigazolványának ára több mint háromszorosára, a közoktatásban tanulóké pedig kétszeresére emelkedne.

A Fidesz úgy tudja, hogy a köz- és felsőoktatási diákigazolványok gyártásáért folyó versenyben egyetlen pályázó maradt, az Oktatási Minisztérium háttérintézménye, az Educatio Kht. A társaság ajánlata szerint a felsőoktatási diákigazolvány ára 1 600-ról 5 000 forintra nőne, míg a közoktatási diákigazolvány ára több mint kétszeresére, 550-ről 1 300 forintra emelkedne.

Magyar Bálint sem hétfőn a Parlamentben, sem azóta nem cáfolta ezeket az információkat, sem azt, hogy a nyertes pályázó alvállalkozója ismét az Erdős Ákos érdekeltségi körébe tartozó Állami Nyomda lesz – olvasható a Fidesz közleményében.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja ezt mértékű áremelést, mivel nincs arányban a nyújtandó szolgáltatással, és felesleges kiadásokkal terheli a diákokat és családjukat. Álláspontjuk szerint a diákigazolványok gyártására kiírt pályázatot eredménytelennek kell nyilvánítani és újra meg kell hirdetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik