Belföld

Adventi autóvadászat a fővárosban

Szombaton tartja hagyományos "adventi autóvadászatát" a rendőrség és a polgárőrség, amelyben számítógépes, kamerás technikával szűrik ki a lopott gépkocsikat - jelentette be Bene László országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón szombaton Budapesten.

A számítógépes, kamerás autókeresésben – amelyet a polgárőr szövetség alkalmazott először Budapesten – 80 “autóvadász” 36 járművel vesz részt délután 15 óráig – mondta Zsombor György, a Budapesti Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

A gépjárműbűnözés lassan iparág lett, de a korábbi esztendők évi 16 000 autólopásához képest mostanra a felére csökkent az évente eltulajdonított gépkocsik száma, ami annak is köszönhető, hogy a polgárőrökkel közösen lépnek fel ellene – mondta Bene László.

Ez nem egy kampány-jellegű nap, hanem egy állandó munkafolyamat része, amely jól demonstrálja a polgárőrség és a rendőrség közötti jó kapcsolatot – mondta Zsombor György, aki szerint 15 éve tartó együttműködésük a rendőrséggel “példa lehet egész Európának”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik