Belföld

Demszky újabb pert indított Kupper András ellen

Demszky Gábor beperelte Kupper András fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakcióvezetőt, aki az elmúlt napokban többször is valótlanságot nyilatkozva azt állította, hogy a főpolgármester jogtalanul vett fel 1,8 millió forint készpénzt 2002-es szabadságmegváltás címén.

Mátyás Péter, a főpolgármester egyik jogi képviselője csütörtökön tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Demszky Gábor jó hírnevének megsértéséért e kijelentés miatt polgári pert indított Kupper András ellen. Demszky Gábor nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért büntető feljelentést is tett.

Demszky Gábor nemrég már polgári pert nyert Kupper Andrással szemben valótlan kijelentése miatt. Kupper András azonban mind ez idáig nem fizette meg a perköltséget és a megítélt 500 ezer forintos kártérítési összeget. Ugyanezen kijelentés miatt a büntetőbíróság első fokon rágalmazás miatt elmarasztalta Kupper Andrást, de a vádlott fellebbezése miatt ez az ítélet még nem jogerős – közölték a főpolgármester jogi képviselői.

Kupper András keddi sajtótájékoztatóján saját szakértői, illetve a munkaügyi minisztérium munkatársának szakvéleménye alapján azt állította, hogy Demszky Gábor nem vehetett volna fel 1,8 millió forintot szabadságmegváltásként, mivel nem szűnt meg a főpolgármesteri tisztsége. Közölte, mivel Demszky Gábor a 2002-es választás után továbbra is posztján maradt, nem jár neki a szabadságmegváltás. A szakértők álláspontja szerint ugyanis ez csak akkor adható, ha valakinek megszűnik a foglalkoztatási jogviszonya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik