Belföld

Vonatzakatolás és repülőzúgás Demszky hivatalánál

Vonatzakatolással és repülőzúgással kísért demonstrációt tartott a zajvédelemért mintegy húsz XVIII. kerületi lakos Demszky Gábor hivatali ablaka alatt szerda délelőtt Budapesten.

Ughy Attila fideszes képviselő az utolsó lehetőségnek nevezte azt, hogy szerdán a kerületi lakosokkal közösen, utcai demonstrációval próbálták “meglágyítani a főpolgármester szívét” azért, hogy a városvezetés ténylegesen foglalkozzon a Szemere-telepen élők problémájával.

A Fidesz fővárosi képviselője Demszky Gábor hivatali ablaka alatt a térségben hallható vonatzakatolást és repülőzúgást hangszóróval szólaltatta meg, azt demonstrálva, hogy milyen zajhatás kíséri a lakók mindennapjait. Ezt követően újságíróknak elmondta: másfél évtizede megoldatlan a zajvédelem kérdése a XVIII. kerületben.

Az MTI azon felvetésére, miszerint Demszky Gábor két héttel ezelőtti, XVIII. kerületben tett látogatásakor arról beszélt, hogy a kormánnyal is tárgyalni fog a zajvédelmi falak felállításáról, Ughy Attila úgy válaszolt: a főpolgármester “nem is volt tudatában annak, hogy a város melyik kerületében van”.

Az MTI Demszky Gábor sajtóirodájától azt az információt kapta, hogy féreértésről van szó. Mint azt Czuk Dóra, a hivatal sajtófőnöke elmondta: a főváros szándéka egyértelműen az, hogy felépítik a zajvédő falat a XVIII. kerület problémás területein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik