Belföld

Pert nyert – könyvtárakat támogat a polgármester

Hatszázezer forinttal támogatja a tatabányai iskolai könyvtárakat Bencsik János. A megyeszékhely polgármestere az egyik országos napilaptól kapott kártérítési összeget fordítja erre a célra.

Bencsik János, Tatabánya független – 2002-ben a szocialista párt támogatásával, ám 2006-ban valószínűleg már a Fidesz színeiben induló – polgármestere nemrég nyert pert a Népszava ellen. A napilap ugyanis megalapozatlanul negatív információkat közölt róla, így a bírói végzés után kénytelen volt helyreigazítást közölni. A polgármester a cikk miatt kártérítési pert is indított az újság kiadója ellen. A Fővárosi Bíróság egymillió forintot ítélt meg számára, de a hosszan elnyúló pereskedés elkerülése érdekében, inkább peren kívül megegyezett a kiadóval. A polgármester hangsúlyozta: a kártérítési eljárást nem személyes anyagi gyarapodás céljából indította, így a neki járó összeget jótékonysági célokra kívánja fordítani.

Ezért a hatszázezer forintot a Tatabánya Általános Iskoláiért Alapítvány számlájára utaltatta át. Kérése szerint, az alapítvány 200-200 ezer forintot juttat a Váci Mihály Általános Iskola, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, valamint az Árpádházi Szent Margit Katolikus Általános Iskola könyvtárainak, hogy azok magyar irodalmi és történelmi munkákkal gyarapítsák állományukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik