Belföld

Orbán szerint pénzügyi válság van

A magyar állam pénzügyi válságba jutott – jelentette ki Orbán Viktor Balassagyarmaton, a Választás 2006 című rendezvényen.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke kifejtette: hatalmas a költségvetési hiány, rekordnagyságú a külső és belső adósság, és már a következő évi pénzekből fizetjük az idei évi kiadásokat, vagyis a jövőt éljük fel. Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság a kiszolgáltatottság gazdasága. Ki vagyunk szolgáltatva a nemzetközi cégeknek, ki vagyunk szolgáltatva az országnak hitelező nagy pénzintézeteknek, ki vagyunk szolgáltatva a világgazdaság gyorsan változó körülményeinek – mondta a nagyobbik ellenzéki párt vezetője.

A pénzügyi válság okaként azt jelölte meg, hogy a magyarok megítélése a mélypontra jutott, márpedig “ha valaki minél többet füllent a saját gazdasági helyzetéről, annál magasabb kamatokkal kap csak hitelt.”

Orbán Viktor emlékeztette a fórum résztvevőit, hogy amikor Magyarország belépett az Európai Unióba, vállalta: minden évben valóságos adatokat közöl a gazdaságról. “Ehhez képest az derült ki, hogy 2004-ben meghamisítottuk a kijuttatott adatokat, 2005-ben megint valótlan számokat közöltünk, és ez vonatkozik a 2006-os évre is, már előre láthatóan” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik