Belföld

Tasnádiék ellen vádemelést javasol a rendőrség

Vádemelést javasol a rendőrség Tasnádi Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

Horváczy Emese százados, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek elmondta: az NNI eljárást folytatott Tasnádi Péter és társai ellen közveszélyokozás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt; az eljárás során összesen kilenc gyanúsított ellen folyt nyomozás, akik közül jelenleg hatan szabadlábon, ketten előzetes letartóztatásban vannak, egy személlyel szemben pedig – más ügyben – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

Tasnádi Péterrel szemben 2004 októbere óta folyt büntetőeljárás többek között azért, mert a gyanú szerint megbízásából egyik ismerőse 2001. november 10-én a fővárosban késsel életveszélyesen megsebesített egy férfit, majd 2004. március 3-án este súlyos sérülést okozott egy sértettnek. Szintén a gyanúsított felbujtására gyújtottak fel 2004. június 8-án az éjszakai órákban egy személygépkocsit.

A gyanúsított 2004 nyarán elvállalta egy 2 millió és egy 70 millió forintos adósság behajtását az összeg 20 százalékának fejében. Az átvett összegekkel sajátjaként rendelkezett, illetve az összeget azért adták át neki, mert fenyegetően fellépő magatartásával folyamatos pszichikai kényszer alatt tartotta a sértettet – tette hozzá a szóvivő.

Az NNI az életveszélyt, illetve maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, súlyos testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, sikkasztás, csalás, zsarolás, rongálás, garázdaság, személyi szabadság megsértése, közveszélyokozás bűntett, rablás bűntett kísérlete, valamint magánokirat-hamisítás és közveszéllyel fenyegetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyó eljárást befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte – tette hozzá a szóvivő.

Tasnádi Péter előzetes fogva tartását legutóbb december 8-ig hosszabbította meg a Fővárosi Bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik