Belföld

Matthäus más pártrendezvényekre is elmenne

A német edző a hétvégén részt vett a Fidelitas gyűlésén. Ezzel kapcsolatban Lothar Matthäus elmondta, hogy fogalma sincsen a politikáról, de ha egy másik párt hívja, akkor hozzájuk is szívesen elmegy.

A futball nagykövete vagyok, és minden alkalmat megragadok, hogy a sportággal kapcsolatban üzenetet közvetítsek a fiatalok felé. Fogalmam sincs a politikáról, nem is akarok részt venni benne. A szélsőségektől tartózkodom, de ha egy másik párt hív, akkor is szívesen megyek, és beszélek a fociról – kommentálta egy hétfői sajtóbeszélgetésen Matthäus a szombati eseményeket. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton részt vett a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a gyűlésén. Az edző hozzátette: a magyar parlament 93 százaléka igennel szavazott a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére, a futball össznépi esemény.

Matthäus szerződése december 31-én lejár a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, amelynek elnöksége pénteken kijelentette, hogy legkésőbb a 21-én sorra kerülő rendkívüli közgyűlésig tisztázni kell a szakember további sorsát. Mint a német szakember mondta: nem az ő kezében van a döntés, tehát nem is foglalkozik sokat azzal, hogy megy vagy marad.

Azt mindenesetre megjegyezte, hogy szívesen maradna akár 2012-ig a posztján, és örülne annak, ha abban az évben Magyarország Horvátországgal közösen Európa-bajnokságot rendezhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik