Belföld

Belharcok a VPOP-nál?

Azonnali hatállyal leváltották a vámőrség észak-alföldi régiójának parancsnokát. Nagy János, a Vám és Pénzügyőrség Országos parancsnokságának (VPOP) vezetője a térség vámhivatalainak tartós sikertelenségével indokolta a döntést. Mások belharcokkal magyarázták a történteket – írja a Népszabadság.

Lupkovics György régióparancsnokot kedden még beszámoltatták az ukrán és a román határon zajló cigaretta- és üzemanyag-csempészet visszaszorítására tett intézkedésekről, és az elkövetkező hónapokra szóló terveiről. Aztán már csütörtök éjszaka vezetői delegáció utazott a térségbe, éjnek évadján rendkívüli parancsnoki értekezletet tartottak, és bejelentették a régióparancsnok leváltását, ami hétfői hatállyal meg is történt.

A Népszabadságnak Brüsszelből nyilatkozó Nagy János vezérőrnagy, a vámőrség országos parancsnoka az Észak-alföldi Regionális Parancsnoksághoz tartozó vámhivatalok tartós eredménytelenségével indokolta az ezredes menesztését. Azt ő is látta, hogy a térség vezetői próbálnak úrrá lenni a helyzeten, de fokozatosan megérett benne a döntés, hogy amit eddig tettek, kevés, a változáshoz új vezetésre van szükség.

A lap információi szerint Lupkovics kiszemelt utóda az Észak-magyarországi Regionális Parancsnokság vezetője lett volna, ő azonban csütörtökön visszalépett. A Népszabadságnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő pénzügyőrségi tisztviselő elmondta, hogy a felkéréssel egy időben a kiszemelt utód pincéjében központi utasításra jövedéki ellenőrzést tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik